marți, 10 mai 2011

Inghetata in 7 minute

Aceasta reteta functioneaza de minune pentru poftele nocturne cand sunteti fara inghetata. Este rapid si usor de preparat.Aveti nevoie de pungi stratificate de marimi diferite cu fermoar , 1/2 ceasca de lapte,1 lingura mare de zahar , 1/2 lingurita esenta de vanilie , 6 lingurite de sare , cuburi de gheata (1 tavita de cuburi). Adunati ingredientele necesare.Daca doriti sa mariti cantitatea, veti avea de folosit pungi mai mari.
Introduceti punga intr-un amestec de gheata.Amestecati esenta de vanilie, zahar, si lapte.Turnati intr-o punga de dimensiuni mai mici si inchideti ermetic.Puneti cuburi de gheata si sare intr-o punga de dimensiuni mai mari, apoi introduceti punga cu amestecul de lapte in punga cu amestecul de gheata si inchideti ermetic. Asigurati-va ca pungile sunt sigilate complet, ridicati punga cu ambele maini si scuturati cam 7 minute. Veti simti inghetata devenind mai consistenta.
Delicios!Cand inghetata este de consistenta dorita, scoateti punga din amestecul de gheata. Stergeti exteriorul pungii cu o carpa sau un prosop de bucatarie pentru a indeparta sarea. Daca nu faceti acest lucru, veti avea o inghetata sarata.Acum ... savurati! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu